Forum

 

 
           Rezidentiat

Chirurgia pediatrica este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul bolilor chirurgicale ale copilului din perioada neonatala pana la pubertate (0-16 ani, sau elevi care au depasit 16 ani, pana la terminarea studiilor). Acopera o serie intreaga de boli unice copiilor, care necesita tratament specific.

Specializarea īn chirurgie pediatrica se poate obtine de absolventi cu licenta, ai facultatilor de medicina acreditate, īn urma promovarii concursului de admitere īn rezidentiat, īn limita locurilor disponibile pentru aceasta specializare, la un moment dat.

 Specializarea īn chirurgie pediatrica se realizeaza īn clinicile de chirurgie pediatrica ale universitatilor de medicina, īn spitale universitare acreditate, sub directa īndrumare a sefului de clinica si a echipei  de medici/cadre didactice desemnate de acesta, care raspund de buna pregatire si activitatea practica a rezidentilor.

 Dobāndirea si evaluarea cunostintelor din domeniul stiintelor fundamentale, trunchiului comun de pregatire pentru toate specialitatile chirurgicale, de catre rezidentii de chirurgie pediatrica, se realizeaza īn cadrul catedrelor/disciplinelor respective. Evaluarea cunostintelor se face la finalul fiecarui an de pregatire sub forma unui test grila.

Durata stagiului de pregatire ( rezidentiat ), īn vederea obtinerii titlului de medic specialist īn chirurgie pediatrica este de 5 ani.

 

Descarcare curriculum

COP-TGM © 2012 All Rights reserved